Saturday, 2024-05-04, 19.21.17
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
Site menu

Kategorije
Politika [1]
Od čega nas uvijek boli glava(i ne samo glava)a moramo živjeti sa tim!
Aktuelno [5]
Sport [8]
Za opuštanje i bijeg od svakodnevnice
Zanimljivosti [8]
Iz svih oblasti
Webinfo [2]
Za one malo naprednije

Pretraga

Anketa
Ocijenite ovu stranicu
Total of answers: 8

Statistika

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Kalendar
«  May 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Prijateljski url
  • Create your own site

  • Arhiva unosa

    Main » Sport

    Na jezeru Modrac tokom jučerašnjeg dana(09.05.2009.g) održano je promotivno takmičenje u disciplini utrke

    kajak-kanu povodom osnivanja kajakaškog kluba Prokosovići.

    Učešće u ovom takmičenju su obilježile kajakaške ekipe iz Brčkog,Trebinja,Zvornika,Maglaja te ekipa domaćeg

    novoosnovanog kluba. 

    Takmičenje je otvorio načelnik opštine Lukavac gdin.Dževad Mujkić koji je takmičarima zaželio dobrodošlicu kao i

    kandidaturu Prokosovića za održavanje državnog prvenstva u kajaku početkom Avgusta na vodama ovog prelijepog

    jezera.








    Category: Sport | Views: 999 | Added by: fajas43 | Date: 2009-05-10 | Comments (0)

    U Bosni i Hercegovini se nakon dugo vremena piše povijest, ona sportska, jer politike je već svima dosta. Uzvik 'Džeeeekoooo' ultimativni je hit i u susjednim zemljama, a sam 'bosanski dijamant', iako prvi strijalc kvalifikacija, ostao je skroman momak.


    Ćiro Blažević i Edin Džeko (foto: Reuters)

    S jučerašnja dva gola bh reprezentativac Edin Džeko popeo se na vrh ljestvice strijelaca kvalifikacija za SP. Sedam je puta Džeko tresao mrežu protivnika, a tri puta je to učinio nesretnim Belgijancima u svega pet dana. I kako to uvijek biva, kad se spoji euforija i golovi – traži Džeku 'pola Europe'.

    Moram naglasiti da je najvažnije da smo upisali tri važna boda sa kojim smo na dobrom putu da odemo u baraž. Ustvari, vjerujem da je sada sve u našim rukama...

    >> Ćiro: Ako izvučemo Hrvatsku, selim na Island!

    >> VIDEO: Ćiro i Džeko vode BiH na Svjetsko prvenstvo

    Istina je negdje na pola, a napadač Wolfsburga vjerojatno će na ljeto u neki veći klub, naročito ga gledaju i vole Englezi, spominje se i velimi Manchester United. Sam Džeko skroman je i pristojan momak pa je nakon utakmice u Zenici u čudu izjavio:

    'Nije Džeko nadigrao rivala nego naša reprezentacija', prenosi njegove riječi portal sportsport.ba. Kaže kako je prvi gol bio uigrana akcija s Misimovićem iz Wolfsburga, a drugi gol plod uigravanja kod Ćire:

    'Brza kontra urodila je plodom i samo sam se našao tamo gdje treba biti netko od napadača, Muslimović, Topić ili moja malenkost. Moram naglasiti da je najvažnije da smo upisali tri važna boda sa kojim smo na dobrom putu da odemo u baraž. Ustvari, vjerujem da je sada sve u našim rukama i da sa gostujućim pobjedama nad Armenijom i Estonijom možemo dosta toga riješiti', kaže Džeko.

    Prisjetio se i kolega iz Bundeslige koji su nedostajali te naglasio kako je najvažniji kolektiv. 'Kolektiv pobjeđuje i to se potvrdilo i večeras. Borili smo se kao lavovi i uspjeh nije mogao izostati. Točno je da ćemo biti oslabljeni za Misimovića, ali će se oporaviti Ibišević i Salihović, a spreman bi za svih 90 minuta trebao biti i Bajramović. Imat ćemo jak i moćan sastav i uvjeren sam da ćemo slaviti u dvije gostujuće utakmice', završio je Džeko.

    Category: Sport | Views: 1091 | Added by: fajas43 | Date: 2009-04-02 | Comments (0)



    Fudbalska reprezentacija BiH sa 2:1 slavila u kvalifikacijama za SP 2010...

    Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je veliki korak ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo, koje će  2010. godine biti održano u Južnoj Africi, savladavši Belgiju na stadionu Bilino polje u Zenici sa 2:1. Ćirini ratnici su i na domaćem terenu ponovili veličanstvenu predstavu od prije nekoliko dana kada su u Genku pobijedili istog protivnika sa 4:2.

    Već nakon 14 minuta naš tim, koji je imao ogromnu podršku navijača u Zenici, vodio je sa 2:0, a oba gola postigao je prvotimac Volfsburga Džeko. Prvo je u 11. minuti iskoristio odličan centaršut i glavom poslao loptu u mrežu Belgijanaca, da bi tri minute kasnije, na asistenciju Senijada Ibričića, odličnim volejom savladao Stijnena. Na odmor se otišlo sa ovim rezultatom, da bi se u nastavku zaigralo oštrije. U 88 minuti, gosti su smanjili na 2:1 pogotkom Svertsa ali više nisu mogli protiv raspoloženih "Zmajeva".

    U preostala dva meča grupe 5, Španija je kao gost sa 2:1 nadigrala Tursku, dok je Estonija na svom terenu savladala Ermeniju rezultatom 1:0.

    Ovo je povijesna pobjeda

    Selektor Miroslav Blažević je bio zasluženo sretan nakon pobjede. Sipao je poljupce i širio ogroman osmjeh.

    - Čestitam ovim sjajnim mladićima. Hvala navijačima. Hvala svima. Ovo je povijesna pobjeda - rekao je Blažević, pa nastavio:

    - Malo koja ekipa može istog protivnika pobijediti dva puta. Nastupili smo autoritativno i pokazali da to možemo. Ovo je potvrda naše klase - rekao je Ćiro.

    Foto: J. Hadžić: Blažević: Čestitke igračima, zahvala navijačima

    Foto: J. Hadžić: Blažević: Čestitke igračima, zahvala navijačima

    Složio se da je ovo bila do sada najteže izborena pobjeda u kvalifikacijama.

    - Da, to je bilo tako. Krajnje dramatična pobjeda, ali zaslužena sto posto. Uspjeli smo je izvojevati i napraviti tako veliku razliku u odnosu na konkurente.

    Pred BiH je duga pauza i onda finiš kvalifikacija najesen, u koji ulazimo s četiri boda viška u odnosu na Turke.

    - Ostale su nam četiri utakmice. Imamo najpovoljniji raspored. Ne mogu vjerovati da možemo ovo prosuti. Zavisimo sami od sebe i to je najvažnije - uskliknuo je Blažević.

    Već je počeo govoriti o mogućem protivniku u baražu za odlazak u Južnu Afriku.

    - Kao drugi, bojim se da ćemo sresti moju Hrvatsku i onda ne znam šta bih. Ali vidim da se gura i moja Švicarska, a njih bi radije - zaključio je Ćiro.

    Spahić: Nevjerovatno je šta smo uradili


    Kapiten Emir Spahić je zaista fenomen. U četiri dana je od invalidskih kolica, u kojima je napustio stadion u Genku, došao do odličnog nastupa u Zenici.

    - Hvala suigračima. Ovo je nevjerovatno šta smo uradili. Vi novinari ste podigli naš moral i pokazali koliko je prebitna utakmica bila za naš narod i državu - smatra Spahić.

    Iako se činilo da neće biti spreman za nastup, Spahić kaže da povreda i nije bila toliko opasna.

    - Malo su doktori pretjerali. Nije to bilo toliko strašno kako se činilo u prvi mah. Nakon tri dana sam se vratio i zaigrao. To je najvažnije - Spahićeve su riječi.

    Category: Sport | Views: 991 | Added by: fajas43 | Date: 2009-04-02 | Comments (0)


    Sa pres-konferencije: Blažević, Sredojević i Lugušić
    Foto: N. Božović
    Operacija Belgija: Ćiro opet promiješao karte
    Početnih jedanaest za Genk se mijenjalo tokom cijelog dana • Danas u Belgiju...
    27.03.2009. 07:48

    Mitrović je na golu, Berberović na desnom boku, a Topić na lijevom. Komandant odbrane je Nadarević. S njegove desne strane je Pandža, a s lijeve Jahić. U vezi su Damjanović, Muratović, Misimović i Ibričić, a Džeko je isturen u špicu. To je sastav koji je novinarima saopćio selektor Miroslav Blažević na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

    Nova promjena

    - Nedostajala nam je provjera protiv Bosne kako bismo dobili potvrdu razmišljanja. Ipak, nakon treninga u Genku, iskristalizirat ćemo sve pojedinosti.

    Ako i bude promjena u odnosu na ovaj sastav, to neće biti zbog nekih varki ili taktičkih zamisli nego, jednostavno, zbog toga što će se na treningu neko pokazati spremnijim ili boljim od ovih koji su sada unutra - rekao je Ćiro dan uoči odlaska u Belgiju na sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

    Dakle, i četvrtak je donio promjene u Blaževićevim razmišljanjima. Sastav koji je bio siguran u srijedu, samo dan poslije doživio je stanovite izmjene.

    - Iako sam bio protiv, moj pomoćnik Barbarić uvjerio me je da Damjanović može odigrati Rahimićevu ulogu i poslušao sam ga te Darija premjestio u vezni red pa ćemo igrati sa zadnja dva vezna - kazao je Ćiro te nastavio o sastavu:

    - Mitrović je u ovom trenutku najpozvaniji na golu. Džeko nikada neće biti sam u špicu, jer Ibričić ima tendenciju ka vrhu napada. Tu su i Misimović i Muratović, pa i Topić s lijevog boka.

    Međutim, kasnije tokom dana početna jedanaestorica se maltene mijenjala iz sata u sat. Očito je da selektor Blažević želi zavarati sve zainteresovane, a pogotovo stanovitog belgijskog špijuna koji se predstavljao kao novinar mada ga niko od njegovih zemljaka nije znao kao kolegu.

    Rahimić spreman

    Bilo je tu nekoliko izmjena u odnosu na tim koji je Blažević saopćio na konferenciji za novinare. Uvjereni smo da se sastav neće znati sve do subote i da će Ćiro posegnuti za kombinacijom koju još čuva za sebe.

    Majstor pravljenja atmosfere Miroslav Blažević je bio iznimno radostan nakon poslijepodnevnog treninga iz dva razloga. Prvi je taj što je Elvir Rahimić izdržao cijeli trening i međusobnu utakmicu.

    Jučerašnji poslijepodnevni trening održan je na Koševu

    - Doktor kaže da ne može, a ja kažem da će igrati. Nakon ovog treninga sam siguran da će Rahimić igrati u Genku - utvrdio je Ćiro.


    Drugi razlog je očit uspjeh galvanizacije i naelektrisanja atmosfere među igračima. U jednom trenutku Spahić je uklizao Muslimoviću koji je burno reagovao, a Bajramović je uskočio i smirio kapitena i napadača.

    Ćiro je prekinuo trening i zadovoljno se osmjehivao gledajući kako Spahić i Muslimović zajedno napuštaju teren.

    Reprezentacija BiH danas u 10 sati čarter letom odlazi u Belgiju. Letjet će se do Liježa, a do tridesetak kilometara udaljenog Genka državna selekcija stići će autobusom.

     Lugušić: Mitroviću povjerenje

    Trener golmana Enver Lugušić objasnio je šta je odlučilo u korist Romea Mitrovića.

    - Sva trojica golmana su veoma kvalitetna. Zbog iskustva, opredijelili smo se za Mitrovića i on je potpuno spreman za utakmicu. Očekujem da će braniti dobro i, nadam se, ostati nesavladan, što je jedan od preduvjeta da dođemo do povoljnog rezultata u Genku - rekao je Lugušić.

    Sredojević analizirao Belgiju


    Borče Sredojević gledao je Belgiju protiv Slovenije i bio zadužen za detaljnu analizu subotnjeg protivnika.

    - Belgiju smo gledali mnogo puta i mogu reći da smo razumjeli njen način igre. Siguran sam da ćemo naći način da joj se suprotstavimo. Najbitnije je naše samopouzdanje, jer je nogomet igra samopouzdanja.

    Znamo sve o njihovim povredama i vjerujemo kako ćemo pogoditi sastav s kojim će započeti utakmicu i kako će pokušati da nas pobijede - kazao je Sredojević.

    Dobro je što to izjavljuju

    Tvrdnje svog nekadašnjeg igrača, a sada trenera u selekciji Belgije Frenkija Ferkauterena (Francky Vercauteren), da će "Crveni đavoli" osvojiti šest bodova iz dva meča s BiH, Miroslav Blažević dočekao je aklamacijom.

    - Dobro je to što tako izjavljuje. To im ide na čast. Ferkauteren je bio moj igrač u Nantu i veliki gospodin na terenu. Samo, ne znam na osnovu čega je tako zaključio - smatra Ćiro.
    Category: Sport | Views: 966 | Added by: fajas43 | Date: 2009-03-27 | Comments (0)



    Nogometni spektakl koji je najavljivao selektor Blažević pretvorio se u debakl...
    Reprezentacija BiH večeras je u Rijeci poražena u prijateljskoj utakmici rezultatom 3:2.  Nogometni spektakl pred oko 2.500 gledalaca na Kantridi bila je generalna provjera pred mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sa Belgijom koji će se igrati krajem marta.

    Utakmicu smo sjajno otvorili. Već u petoj minuti Muslimović je pogodio mrežu Rijeke. Dvadeset minuta poslije Ibričić je mogao povećati vodstvo, ali je sa same gol linije Fernandez uspio skinuti loptu. Kada je u 34. minuti u našem  kaznenom prostoru srušen Novaković, sudija je pokazao na bijelu tačku. Anas Sharbini je bio precizan i to je bilo 1-1. Nakon što je u 45. minuti Džeko srušen u šesnaestercu Rijeke, Misimović je bio precizan i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1-2 za BiH.

    Treći penal na utakmici desio se u 54. minuti. Pred Nurkovićevim golom pao je Pamić. Sharbini i drugi put ne promašuje i to je 2-2. Konačni rezultat postavljen je u 62. minuti kada je Sharbini, ovaj puta stariji, pogodio. Precizno ubačena lopta u naš šesnaesterac i Ahmad Sharbini pogađa za 3-2.

    Posljednji događaji koji su se odigrali oko reprezentacije i ovaj neugodni poraz samo su vrhunac svega što se dešava u NSBiH.

    Sastavi:

    RIJEKA: Radman, Čejvanović (46' Miladin), Cerić (66' Čagalj), Budicin (46' Turkalj), Dabac, Štrok (73' Tadejević), Kreilach (46' Pamić), Fernadez, Novaković (66' Matko), An.Sharbini, Ah.Sharbini

    BiH: Nurković, Mirvić (46' Radeljić), Spahić, Mravac, Berberović, Muratović, Misimović, Ibričić, Vladavić, Džeko, Muslimović (73' Zec)


    Category: Sport | Views: 745 | Added by: fajas43 | Date: 2009-02-11 | Comments (0)

    U kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2011. godine mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće u trećoj grupi, a protivnici će joj biti nacionalne selekcije Italija, Vels, Mađarska I Luksemburg, odlučeno je danas žrijebom koji je održan u Arhusu u Danskoj.

    Kvalifikacione utakmice biće igrane od 28. marta ove do 7. septembra naredne godine.

    Pobjednici svih deset grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe igraće u baražu, a pobjednici tih sedam mečeva pridružiće se Danskoj, koja će za dvije godine organizovati završni turnir prvenstva Evrope.

    U junu ove godine u Švedskoj će biti održan završni turnir prvenstva Evrope za mlade na kome će pored domaćina učestvovati selekcije Srbije, Engleske, Bjelorusije, Finske, Njemačke, Italije i Španije.

    Sastavi ostalih grupa:

    Prva grupa:
    Rusija
    Rumunija
    Moldavija
    Letonija
    Farska Ostrva
    Andora

    Druga grupa:
    Turska
    Švicarska
    Jermenija
    Irska
    Gruzija
    Estonija

    Treća grupa:
    Italija
    Vels
    Mađarska
    Bosna i Hercegovina
    Luksemburg

    Četvrta grupa:
    Španija
    Finska
    Holandija
    Poljska
    Lihtenštajn

    Peta grupa:
    Njemačka
    Češka
    Sjeverna Irska
    Island
    San Marino

    Šesta grupa:
    Izrael
    Švedska
    Bugarska
    Crna Gora
    Kazahstan

    Osma grupa:
    Francuska
    Ukrajina
    Belgija
    Slovenija
    Malta

    Deveta grupa:
    Engleska
    Portugal
    Grčka
    Makedonija
    Litvanija

    Deseta grupa:
    Austrija
    Bjelorusija
    Škotska
    Albanija
    Azerbejdžan
    Category: Sport | Views: 907 | Added by: fajas43 | Date: 2009-02-04 | Comments (0)



    U finalnom susretu SP-a u Hrvatskoj rukometaši Francuske u Zagrebu savladali domaćina Hrvatsku sa 24:19 (11:12)...
    01.02.2009. 09:18

    Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je naslov svjetskog prvaka.

    U finalnom susretu SP-a u Hrvatskoj rukometaši Francuske su u Zagrebu savladali domaćina Hrvatsku sa 24:19 (11:12).

    Francuskoj je ovo bio treći naslov svjetskog prvaka.

    Treće mjesto osvojila je Poljska, koja je u "malom finalu" savladala Dansku sa 31:23 (14:11). 


    Konačni poredak Svjetskog prvenstva za rukometaše u Hrvatskoj:


    1. Francuska
    2. Hrvatska
    3. Poljska
    4. Danska
    5. Njemačka
    6. Mađarska
    7. Švedska
    8. Srbija
    9. Norveška
    10. Slovačka
    11. Makedonija
    12. Južna Koreja
    13. Španija
    14. Egipat
    15. Rumunija
    16. Rusija
    17. Tunis
    18. Argentina
    19. Alžir
    20. Kuba
    21. Brazil
    22. Kuvajt
    23. Saudijska Arabija
    24. Australija


    Category: Sport | Views: 703 | Added by: fajas43 | Date: 2009-02-01 | Comments (0)

     
    Plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva izabranici Line Červara još su jednom zaludili naciju...
    Uprkos uspjesima drugih sportista širom svijeta - ovih su dana najaktuelniji rezultati Ivice Kostelića, koji vodi u Svjetskom skijaškom kupu - Hrvatska, ipak, živi za rukomet.

    Plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva izabranici selektora domaće reprezentacije Line Červara još su jednom zaludili naciju. Iako su ljude navikli na samo najveća dostignuća, Ivano Balić i društvo izazvali su pravu euforiju s obzirom na to da prvi put na svom terenu igraju jedno veliko takmičenje.

    Prije sinoćnje utakmice Hrvatska - Poljska svih 15.000 sretnika koji su imali ulaznice za ovaj meč mogli su kročiti Trgom bana Jelačića kao narodni heroji.

    Jagma za ulaznicama

    Ulaznice su u prodaji planule u rekordnom roku, a kako nam u hotelu reče jedan zaposlenik Hrvatskog rukometnog saveza, bila je prava jagma i za ulaznice koje je organizator SP-a dijelio. 

    Osim uspjeha reprezentacije Hrvatske, još je jedna vijest razveselila Zagrepčane. Naime, Makedonac Kiro Lazarov je s 92 gola postao najbolji strijelac ovog SP-a i, uopće, najbolji strijelac u 61-godišnjoj historiji ovog takmičenja.

    Za Lazarova je Zagreb iznimno važan grad. Nakon odlaska iz Makedonije, inozemnu karijeru je počeo graditi u RK Zagreb. Potom je otišao u mađarski Vesprem, ali ga je lani u svoje redove vratio klub iz hrvatske prijestolnice, koji gradi ekipu s kojom želi pokoriti sve u Ligi prvaka. 

    Kiril makedonski


    Lazarova dobro pamte i naši reprezentativci. U posljednjih sedam-osam godina često smo igrali sa Makedoncima, a Lazarov je uvijek bio prvo ime naših rivala.

    Kada je već riječ o Makedoncima, treba naglasiti da su ovdje napravili pravo čudo. Jedanaesto mjesto je historijski uspjeh, tim prije što im je većina igrača iz domaće lige.

    Makedonci su još u petak napustili Hrvatsku, a Lazarov, koji bi se sutra u finalu trebao vratiti da primi nagradu kao najbolji strijelac, na odlasku je kazao novinarima:

    - Makedonija je mala zemlja, koja je sada iznenadila svijet. U Makedoniji je rukomet postao nacionalan sport i zbog toga sam iznimno sretan.

     Prepoznatljivi brend


    Rukomet je u Hrvatskoj postao brend. Gdje god da se okrenete u bilo kojem dijelu grada, dočekat će vas nešto vezano za rukomet. Ivano Balić, Igor Vori, Domagoj Duvnjak i ostali snimili su sijaset reklama za vodeće hrvatske kompanije. To je ono nekako najupečatljivije. Rukomet je sport koji je u Hrvatskoj isplatljiv.
    Category: Sport | Views: 681 | Added by: fajas43 | Date: 2009-01-31 | Comments (0)


    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz