Saturday, 2024-05-04, 18.53.46
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
Site menu

Kategorije
Politika [1]
Od čega nas uvijek boli glava(i ne samo glava)a moramo živjeti sa tim!
Aktuelno [5]
Sport [8]
Za opuštanje i bijeg od svakodnevnice
Zanimljivosti [8]
Iz svih oblasti
Webinfo [2]
Za one malo naprednije

Pretraga

Anketa
Ocijenite ovu stranicu
Total of answers: 8

Statistika

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Kalendar
«  March 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Prijateljski url
  • Create your own site

  • Arhiva unosa

    Main » 2009 » March » 27 » Operacija Belgija: Ćiro opet promiješao karte
    Operacija Belgija: Ćiro opet promiješao karte
    17.20.54

    Sa pres-konferencije: Blažević, Sredojević i Lugušić
    Foto: N. Božović
    Operacija Belgija: Ćiro opet promiješao karte
    Početnih jedanaest za Genk se mijenjalo tokom cijelog dana • Danas u Belgiju...
    27.03.2009. 07:48

    Mitrović je na golu, Berberović na desnom boku, a Topić na lijevom. Komandant odbrane je Nadarević. S njegove desne strane je Pandža, a s lijeve Jahić. U vezi su Damjanović, Muratović, Misimović i Ibričić, a Džeko je isturen u špicu. To je sastav koji je novinarima saopćio selektor Miroslav Blažević na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

    Nova promjena

    - Nedostajala nam je provjera protiv Bosne kako bismo dobili potvrdu razmišljanja. Ipak, nakon treninga u Genku, iskristalizirat ćemo sve pojedinosti.

    Ako i bude promjena u odnosu na ovaj sastav, to neće biti zbog nekih varki ili taktičkih zamisli nego, jednostavno, zbog toga što će se na treningu neko pokazati spremnijim ili boljim od ovih koji su sada unutra - rekao je Ćiro dan uoči odlaska u Belgiju na sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

    Dakle, i četvrtak je donio promjene u Blaževićevim razmišljanjima. Sastav koji je bio siguran u srijedu, samo dan poslije doživio je stanovite izmjene.

    - Iako sam bio protiv, moj pomoćnik Barbarić uvjerio me je da Damjanović može odigrati Rahimićevu ulogu i poslušao sam ga te Darija premjestio u vezni red pa ćemo igrati sa zadnja dva vezna - kazao je Ćiro te nastavio o sastavu:

    - Mitrović je u ovom trenutku najpozvaniji na golu. Džeko nikada neće biti sam u špicu, jer Ibričić ima tendenciju ka vrhu napada. Tu su i Misimović i Muratović, pa i Topić s lijevog boka.

    Međutim, kasnije tokom dana početna jedanaestorica se maltene mijenjala iz sata u sat. Očito je da selektor Blažević želi zavarati sve zainteresovane, a pogotovo stanovitog belgijskog špijuna koji se predstavljao kao novinar mada ga niko od njegovih zemljaka nije znao kao kolegu.

    Rahimić spreman

    Bilo je tu nekoliko izmjena u odnosu na tim koji je Blažević saopćio na konferenciji za novinare. Uvjereni smo da se sastav neće znati sve do subote i da će Ćiro posegnuti za kombinacijom koju još čuva za sebe.

    Majstor pravljenja atmosfere Miroslav Blažević je bio iznimno radostan nakon poslijepodnevnog treninga iz dva razloga. Prvi je taj što je Elvir Rahimić izdržao cijeli trening i međusobnu utakmicu.

    Jučerašnji poslijepodnevni trening održan je na Koševu

    - Doktor kaže da ne može, a ja kažem da će igrati. Nakon ovog treninga sam siguran da će Rahimić igrati u Genku - utvrdio je Ćiro.


    Drugi razlog je očit uspjeh galvanizacije i naelektrisanja atmosfere među igračima. U jednom trenutku Spahić je uklizao Muslimoviću koji je burno reagovao, a Bajramović je uskočio i smirio kapitena i napadača.

    Ćiro je prekinuo trening i zadovoljno se osmjehivao gledajući kako Spahić i Muslimović zajedno napuštaju teren.

    Reprezentacija BiH danas u 10 sati čarter letom odlazi u Belgiju. Letjet će se do Liježa, a do tridesetak kilometara udaljenog Genka državna selekcija stići će autobusom.

     Lugušić: Mitroviću povjerenje

    Trener golmana Enver Lugušić objasnio je šta je odlučilo u korist Romea Mitrovića.

    - Sva trojica golmana su veoma kvalitetna. Zbog iskustva, opredijelili smo se za Mitrovića i on je potpuno spreman za utakmicu. Očekujem da će braniti dobro i, nadam se, ostati nesavladan, što je jedan od preduvjeta da dođemo do povoljnog rezultata u Genku - rekao je Lugušić.

    Sredojević analizirao Belgiju


    Borče Sredojević gledao je Belgiju protiv Slovenije i bio zadužen za detaljnu analizu subotnjeg protivnika.

    - Belgiju smo gledali mnogo puta i mogu reći da smo razumjeli njen način igre. Siguran sam da ćemo naći način da joj se suprotstavimo. Najbitnije je naše samopouzdanje, jer je nogomet igra samopouzdanja.

    Znamo sve o njihovim povredama i vjerujemo kako ćemo pogoditi sastav s kojim će započeti utakmicu i kako će pokušati da nas pobijede - kazao je Sredojević.

    Dobro je što to izjavljuju

    Tvrdnje svog nekadašnjeg igrača, a sada trenera u selekciji Belgije Frenkija Ferkauterena (Francky Vercauteren), da će "Crveni đavoli" osvojiti šest bodova iz dva meča s BiH, Miroslav Blažević dočekao je aklamacijom.

    - Dobro je to što tako izjavljuje. To im ide na čast. Ferkauteren je bio moj igrač u Nantu i veliki gospodin na terenu. Samo, ne znam na osnovu čega je tako zaključio - smatra Ćiro.
    Category: Sport | Views: 966 | Added by: fajas43 | Rating: 0.0/0 |
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]

    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz