Saturday, 2024-05-18, 10.57.32
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
Site menu

Kategorije
Politika [1]
Od čega nas uvijek boli glava(i ne samo glava)a moramo živjeti sa tim!
Aktuelno [5]
Sport [8]
Za opuštanje i bijeg od svakodnevnice
Zanimljivosti [8]
Iz svih oblasti
Webinfo [2]
Za one malo naprednije

Pretraga

Anketa
Ocijenite ovu stranicu
Total of answers: 8

Statistika

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Kalendar
«  January 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Prijateljski url
  • Create your own site

  • Arhiva unosa

    Main » 2009 » January » 31 » Hrvatska živi za rukomet
    Hrvatska živi za rukomet
    16.55.04
     
    Plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva izabranici Line Červara još su jednom zaludili naciju...
    Uprkos uspjesima drugih sportista širom svijeta - ovih su dana najaktuelniji rezultati Ivice Kostelića, koji vodi u Svjetskom skijaškom kupu - Hrvatska, ipak, živi za rukomet.

    Plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva izabranici selektora domaće reprezentacije Line Červara još su jednom zaludili naciju. Iako su ljude navikli na samo najveća dostignuća, Ivano Balić i društvo izazvali su pravu euforiju s obzirom na to da prvi put na svom terenu igraju jedno veliko takmičenje.

    Prije sinoćnje utakmice Hrvatska - Poljska svih 15.000 sretnika koji su imali ulaznice za ovaj meč mogli su kročiti Trgom bana Jelačića kao narodni heroji.

    Jagma za ulaznicama

    Ulaznice su u prodaji planule u rekordnom roku, a kako nam u hotelu reče jedan zaposlenik Hrvatskog rukometnog saveza, bila je prava jagma i za ulaznice koje je organizator SP-a dijelio. 

    Osim uspjeha reprezentacije Hrvatske, još je jedna vijest razveselila Zagrepčane. Naime, Makedonac Kiro Lazarov je s 92 gola postao najbolji strijelac ovog SP-a i, uopće, najbolji strijelac u 61-godišnjoj historiji ovog takmičenja.

    Za Lazarova je Zagreb iznimno važan grad. Nakon odlaska iz Makedonije, inozemnu karijeru je počeo graditi u RK Zagreb. Potom je otišao u mađarski Vesprem, ali ga je lani u svoje redove vratio klub iz hrvatske prijestolnice, koji gradi ekipu s kojom želi pokoriti sve u Ligi prvaka. 

    Kiril makedonski


    Lazarova dobro pamte i naši reprezentativci. U posljednjih sedam-osam godina često smo igrali sa Makedoncima, a Lazarov je uvijek bio prvo ime naših rivala.

    Kada je već riječ o Makedoncima, treba naglasiti da su ovdje napravili pravo čudo. Jedanaesto mjesto je historijski uspjeh, tim prije što im je većina igrača iz domaće lige.

    Makedonci su još u petak napustili Hrvatsku, a Lazarov, koji bi se sutra u finalu trebao vratiti da primi nagradu kao najbolji strijelac, na odlasku je kazao novinarima:

    - Makedonija je mala zemlja, koja je sada iznenadila svijet. U Makedoniji je rukomet postao nacionalan sport i zbog toga sam iznimno sretan.

     Prepoznatljivi brend


    Rukomet je u Hrvatskoj postao brend. Gdje god da se okrenete u bilo kojem dijelu grada, dočekat će vas nešto vezano za rukomet. Ivano Balić, Igor Vori, Domagoj Duvnjak i ostali snimili su sijaset reklama za vodeće hrvatske kompanije. To je ono nekako najupečatljivije. Rukomet je sport koji je u Hrvatskoj isplatljiv.
    Category: Sport | Views: 691 | Added by: fajas43 | Rating: 0.0/0 |
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]

    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz