Saturday, 2024-05-18, 09.49.17
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
Site menu

Kategorije
Politika [1]
Od čega nas uvijek boli glava(i ne samo glava)a moramo živjeti sa tim!
Aktuelno [5]
Sport [8]
Za opuštanje i bijeg od svakodnevnice
Zanimljivosti [8]
Iz svih oblasti
Webinfo [2]
Za one malo naprednije

Pretraga

Anketa
Ocijenite ovu stranicu
Total of answers: 8

Statistika

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Kalendar
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Prijateljski url
  • Create your own site

  • Arhiva unosa

    Main » 2009 » February » 07
    Bura u lukavačkom naselju Berkovica, nastala nakon što je prošle subote ispred diskoteke "Galaksija" nožem izboden Emir Muminović (23), kulminirala je ovih dana kada su se mještani digli i počeli sa Emirovim ocem Hajrudinom na čelu skupljati potpise za peticiju kojom su tražili da se diskoteka zatvori.

    Organiziran je i sastanak kome su, osim članova savjeta MZ Berkovica, prisustvovali i predstavnici lukavačke policije, osiguranje "Sekuriti", predsjednik VMZ Fahrudin Dautović, te inicijator potpisivanja peticije Hajrudin Muminović.

    Konstatirano je da u samom objektu Doma kulture u koji je Esad Plavšić, vlasnik diskoteke, uložio oko 15 hiljada KM u opremanje i u kome red održavaju šestorica članova osiguranja, problema nema. Probleme prave oni koji u obližnjoj prodavnici kupuju piće i konzumiraju ga ispred diskoteke.

    Zato je odlučeno da inspekcije rad trgovačkih radnji ograniče do 19 sati, da policija svake disko-večeri bolje pokrije ovaj teren, kao i da se postavi porušena ograda oko Doma kulture.

    Zaključeno je da se sa vlasnikom diskoteke ugovor ispoštuje do kraja ove godine, a ukoliko u međuvremenu dođe do ozbiljnijeg incidenta van diskoteke, ona će biti odmah zatvorena, a ugovor o zakupu prekinut.

    Nakon nemilog događaja koji se zbio u subotu oko ponoći u diskoteci "Galaksija" u Domu kulture u Berkovici kod Lukavca, kada je Edis Vehabović (21) iz Lukavca izbo nožem  Emira Muminovića (23), bura u ovom naselju se ne stišava.

    Vanredna sjednica

    Veća grupa ogorčenih mještana jučer je počela potpisivanje peticije kojom traže da Vijeće MZ Berkovica odmah donese odluku da se raskine ugovor sa vlasnikom "Galaksije" Esadom Plavšićem iz Srebrenika i da se diskoteka zatvori.

    Kao glavni razlozi za ovaj čin, prema riječima mještana Berkovice, su sve češći izgredi, tuče, konzumiranje alkohola ispred vjerskih objekata, ružna slika Doma kulture, koji je, vidjelo se to i jučer, gotovo zatrpan smećem, flašama, konzervama.

    - Smatram da zatvaranje diskoteke neće riješiti probleme, jer ih treba rješavati u glavama mladih ljudi. Oni piće donose iz prodavnica i marketa, konzumiraju alkohol, kao i svugdje, a mi poslije svake disko-večeri platimo čovjeka da to očisti. Ovdje se stvari politiziraju, jedna grupa traži zatvaranje, pa, evo, mi ćemo održati vanrednu sjednicu savjeta i analizirati sve to. No, o eventualnom zatvaranju diskoteke treba provesti anketu kod svih građana. Meni je žao svakog ko u disku nastrada, ali provjerio sam, obojica mladića, i napadač i žrtva, u ovom slučaju su bili pod utjecajem alkohola i imali su neraščišćene račune, te su obračun imali van diskoteke - kazao nam je predsjednik Vijeća MZ Berkovica Fahrudin Dautović.

    Rad po zakonu

    Njegovo mišljenje ne dijeli veliki broj mještana Berkovice, ponukani sve češćim obračunima i tučama, o čemu je "Avaz" opširno pisao. Vlasnik "Galaksije" Esad Plavšić opet kaže da on radi po zakonu. Uredno plaća 200 KM zakupa, disko-večeri prijavljuje policiji, a angažirao je i osiguranje iz agencije "Sekuriti".

    - I subotnji događaj se nije zbio u diskoteci, jer je ona u 24 sata bila zatvorena, nego napolju. Nama probleme ne zadaju naši gosti, nego probleme prave oni koji u obližnjim prodavnicama i marketima kupuju piće i konzumiraju ispred diskoteke. Tu mi nismo nadležni i to je izvor problema - kaže Plavšić.

    Mnoge stvari bit će poznate već poslije sjednice Vijeća MZ. Za sada je najvažnije, kako nam je potvrđeno, da se ranjeni Emir Muminović dobro osjeća.

    Policija nema zamjerke


    Komandir PS Lukavac Mustafa Tokić kazao nam je jučer da se diskoteka u Berkovici ni po čemu ne izdvaja od ostalih diskoteka, disko-barova i ugostiteljskih objekata.

    - Mi smo 26. decembra u "Galaksiji" u Berkovici obavli raciju u cilju pronalaska droge i oružja i nismo našli ništa. Veći problemi u Berkovici se prave izvan diskoteke, po sokacima - kazao je Tokić.



    Category: Aktuelno | Views: 847 | Added by: fajas43 | Date: 2009-02-07 | Comments (0)


    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz