Saturday, 2024-05-18, 09.59.21
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
Site menu

Kategorije
Politika [1]
Od čega nas uvijek boli glava(i ne samo glava)a moramo živjeti sa tim!
Aktuelno [5]
Sport [8]
Za opuštanje i bijeg od svakodnevnice
Zanimljivosti [8]
Iz svih oblasti
Webinfo [2]
Za one malo naprednije

Pretraga

Anketa
Ocijenite ovu stranicu
Total of answers: 8

Statistika

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Kalendar
«  February 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Prijateljski url
  • Create your own site

  • Arhiva unosa

    Main » 2009 » February » 4 » Izboden nožem na igranci
    Izboden nožem na igranci
    19.59.32
     

    Dvadesettrogodišnji Emir (Hajrudina) Muminović preksinoć je deset puta izboden nožem u diskoteci "Galaksija" koja se nalazi u prostorijama Doma kulture u Berkovici kod Lukavca. Smješten je na Intenzivnu njegu UKC-a Tuzla i u životnoj je opasnosti, saznajemo u bolnici i u porodici.

    Stalni problemi


    Emira je izbo Edis Vehabović (21) iz Lukavca nakon prepirke nastale 20 minuta nakon pola noći, kada je u Berkovici održavana igranka. Vehabović je odmah uhapšen i predat kantonalnom tužiocu Ševalu Bašiću, koji mu je nakon saslušanja odredio jednomjesečni protivor zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva.

    Nakon ovog nemilog događaja, jučer u razgovoru s mještanima Berkovice doznajemo da je Dom kulture, koji su mještani gradili svojim sredstvima, u zakup dat vlasniku "Galaksije" iz Dubokog Potoka kod Srebrenika, a koji je u njemu otvorio diskobar.

    - Svakog petka ovamo dolazi najveći ološ, probisvijet i narkomani s područja cijelog Tuzlanskog kantona, ali i iz Brčkog, Doboja i Zavidovića. Ovdje se drogiraju, provaljuju u naše kuće, piju alkohol i ispred džamije, pa vjernici ne mogu ući u svoj objekt i obaviti vjersku dužnost. Nije prošao nijedan petak a da se u "Galaksiji" u Berkovici nije dogodila tuča.

    Nedavno je jedva ostao živ mladić Enko Vehabović, kojeg su prebili izbacivači, niko ne zna zbog čega. Mi smo gradili ovaj dom, a ako se za nekoliko dana ne raskine ugovor o zakupu, mi ćemo ga srušiti, jer ovdje nema mira dok se ovdje rade ovakve stvari. Nama probleme ne pravi naša omladina, nego oni što dođu sa strane - kaže Jusuf Džambić, mještanin Berkovice.

    Deponije smeća


    On navodi da uvečer cestom pored Doma ljudi ne mogu proći, moraju zatvoriti oči kako ne bi gledali šta omladina radi u parkiranim automobilima.

    Mehmed Softić i Enes Vehabović pričali su da su ovdje nedavno brutalno napadnute četiri djevojke iz Berkovice. Napali su ih narkomani iz Živinica i Doboja. Pokazali su deponije smeća i stotine ispijenih flaša pića koje su ostale poslije diskovečeri i niko ih ne čisti.

    Zakupnina nije vrijedna mrtve glave

    Hajrudin Muminović, otac teško ozlijeđenog Emira, jučer je kazao da je zabrinut za njegovo zdravlje. Priča da je njegov sin u "Galaksiju" navratio tek oko ponoći, u povratku iz susjedne Miričine.

    - Ne znam zbog čega je moj sin izboden nožem, i to šest puta u leđa, tri puta u stomak i jednom u bedro. Samo da preživi, a mi ćemo znati šta i kako se organizovati da se ovaj objekt zatvori i da mi u Berkovici počnemo mirno živjeti, a naša djeca da ne budu žrtve ovih što dolaze sa strane i prave probleme svakog petka. Zar je ta zakupnina vrijedna svih ovih problema? Treba samo da padne mrtva glava, pa da predsjednik MZ Fahrudin Dautović uradi ono što mu je dužnost - kazao je Muminović.


    Category: Aktuelno | Views: 896 | Added by: fajas43 | Rating: 0.0/0 |
    Total comments: 0
    Only registered users can add comments.
    [ Registration | Login ]

    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz