Sunday, 2024-05-19, 08.28.36
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | Još 2 kanala na srpskom jeziku - Forum | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Satelitska TV » Sat novosti » Još 2 kanala na srpskom jeziku (Još će jedan Discovery kanal krenuti sa emitiranjem na srpsk)
Još 2 kanala na srpskom jeziku
fajas43Date: Monday, 2009-05-04, 14.15.26 | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 75
Awards: 0
Reputation: 1
Status: Offline

Još će jedan Discovery kanal krenuti sa emitiranjem na srpskom jeziku, a riječ je o jednom od triju vrlo popularnih usko specijaliziranih Discovery kanala: Discovery Travel and Living čija je programska shema usmjerena prema avanturi i putovanjima po najpoznatijim ali i egzotičnim svjetskim destinacijama.

S obzirom da je za lokalizaciju Discovery Travel & Living kanala potrebna itekako značajno velika brojka pay tv ili kabelskih pretplatnika u nekoj zemlji, za očekivati je da će i ostala dva Discovery kanala (Discovery Science Channel i Discovery World) također u skoroj budućnosti započeti sa titlovanjem programa na srpski jezik.Discovery Travel & Living je ukupno treći Discovery kanal koji ima srpski titl. Prvi je Discovery Channel, a drugi je također popularni Animal Planet Europe. Spomenimo i to da je Discovery Networks Europe nedavno pokrenuo još jedan specijalizirani kanal - Investigation Discovery koji je od samog početka titlovan i na slovenski jezik. Discovery se u posljednje vrijeme prilično "raspištoljio" što se lokalizacija tiče, no što se Hrvatske tiče - zasad još uvijek jedna velika nula.

Postavlja se pitanje, koje pay tv platforme u Srbiji će uvrstiti ovaj kanal u svoju ponudu? Sve veće kabelske televizije imaju ovaj kanal u svojoj ponudi (najčešće u dodatnim paketima). I regionalna DTH platforma Digi TV koja emitira preko satelita Intelsat 10-02 na 1° zapadno također u svojoj ponudi ima ovaj kanal i to u okviru osnovnog paketa. S druge strane i Total TV je poznat po tome da ubrzo nakon lokaliziranja nekog kanala na srpski jezik radi na njegovu uvođenju u platformu.

Identifikacija srpskih DVB titlova već je prisutna na distribucijskom feedu kanala na satelitu Sirius 4 na 4.8° istočno, gdje emitira paket Discovery kanala za kontinentalnu Europu, kodirano u sistemu Power VU. Riječ je o frekvenciji 12.226 GHz H, Symbol Rate 25540, FEC 7/8.

 
Forum » Satelitska TV » Sat novosti » Još 2 kanala na srpskom jeziku (Još će jedan Discovery kanal krenuti sa emitiranjem na srpsk)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz