Monday, 2024-05-06, 21.18.00
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | Svjetsko prvenstvo u raftingu - Forum | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lifestyle » Turizam » Svjetsko prvenstvo u raftingu (Svjetsko prvenstvo u raftingu - prilika za promociju BiH)
Svjetsko prvenstvo u raftingu
fajas43Date: Sunday, 2009-05-10, 13.28.39 | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 75
Awards: 0
Reputation: 1
Status: Offline

Povodom Svjetskog prvenstva u raftingu, koje će u maju biti održano na Vrbasu i Tari, u organizaciji Delegacije Evropske komisije u BiH u Sarajevu je održana konferencija podrške. Organizacija konferencije je rezultat projekta Vrbas Adventure Resort koji je finasirala Evropska unija, a sufinasirao Grad Banja Luka. Cilj joj je da poveća svijest i zatraži proaktivnu podršku svih aktera i partnera u razvoju turizma BiH i cjelokupne javnosti.

Konferencija je označila i zvanični početak kampanje predstavljanja svjetskog prvenstva.

Po riječima Dragoljuba Davidovića, gradonačelnika Banje Luke, koja je domaćin SP-a, kampanja je krenula iz Sarajeva, iz objekta Evropske komisije, da bi poslala poruka važnosti ovog događaja za cijelu BiH. Organizaciju SP-a podržali su i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas.

Špirić je zahvalio Delegaciji EK-a u BiH na podršci projektu Vrbas Adventure Resort, koji je finansirala Evropska komisija putem programa EURED radi razvoja održivog i konkurentnog eko i avanturističkog turizma. "Poznato je da BiH posjeduje izuzetne prirodne potencijale i bogate resurse za razvoj ove vrste turizma, a Vrbas Adventure Resort je upravo destinacija koja će predstavljati takvu ponudu u BiH", naglasio je predsjedavajući Vijeća ministara na Konferenciji.

Direktor Svjetskog prvenstva Aleksandar Pastir predstavio je potencijale i izazove SP-a te aktivnosti tehničkog organizatora prvenstva Rafting kluba Kanjon iz Banje Luke.

Na svjetskom prvenstvu učestvovat će više od 40 reprezentacija, uz rekordan broj od 25 ženskih ekipa. Takmičenje će biti održano na Vrbasu i Tari u disciplinama sprint, head to head, spust i slalom, od 17. do 24. maja.

 
Forum » Lifestyle » Turizam » Svjetsko prvenstvo u raftingu (Svjetsko prvenstvo u raftingu - prilika za promociju BiH)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz