Sunday, 2024-05-19, 13.20.23
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | Madonna - najviše zaposlena poznata mama - Forum | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lifestyle » Muzika,film,TV » Madonna - najviše zaposlena poznata mama (Sa zaradom od 110 miliona dolara Madona (Madonna) je zasigur)
Madonna - najviše zaposlena poznata mama
fajas43Date: Monday, 2009-05-04, 14.34.04 | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 75
Awards: 0
Reputation: 1
Status: Offline

Sa zaradom od 110 miliona dolara Madona (Madonna) je zasigurno zaslužno zauzela prvo mjesto na Forbesovoj listi najviše zaposlenih poznatih majki. Slijede je glumice Riz Viterspun (Reese Witherspoon) i Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow).

Pop kraljica i majka troje djece, koja je nedavno punila trač-rubrike svojim neuspješnim pokušajem usvajanja djevojčice iz Malavija, na posljednjoj turneji "Sticky and Sweet" zaradila je 105 miliona dolara i prodala skoro milion primjeraka albuma "Hard Candy".

- Godina koja je iza Madone, za nju je bila vrlo uspješna. Postigla je najvišu zaradu u muzičkom svijetu pa ne čudi da je na prvom mjestu naše liste - rekla je Lorin Strejb (Lauren Streib), koja je radila na Forbesovoj listi najviše zaposlenih majki.

Viterspun je lani zaradila 24 miliona dolara, a njena kolegica Paltrou 20 miliona dolara. Osim što snima filmove i odgaja kćerku Ejvu (Ava) i sina Dikona (Deacon) iz braka sa bivšim suprugom Rajanom Filipom (Ryan Phillippe), Riz Viterspun (Reese Witherspoon) je i međunarodna glasnogovornica kozmetičke kuće "Avon".

Gvinet Paltrou je, pak, zaslužila treće mjesto zbog filma "Iron Man", koji je zaradio 580 miliona dolara zbog ugovora s kozmetičkom kućom "Estee Lauder" i modnom markom "Tod's".

Strejb je naglasila kako su se na listi mogle naći samo uspješne i poznate žene s najmanje jednim djetetom, a njihova zarada procjenjivana je prema broju prodatih albuma, odnosno prema uspjehu filma na kinoblagajnama i drugim ugovorima koje su potpisivale.

Majka troje djece Džulija Roberts (Julia Roberts) četvrta je na listi, a Sara Džesika Parker (Sarah Jessica), majka dječaka, peta. Majka šestero djece Anđelina Đoli (Angelina Jolie) lani je zaradila tek 14 miliona dolara pa je na listi šesta, a supermodel Hajdi Klum (Heidi Klum), trudna majka troje djece, sedma.

 
Forum » Lifestyle » Muzika,film,TV » Madonna - najviše zaposlena poznata mama (Sa zaradom od 110 miliona dolara Madona (Madonna) je zasigur)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz