Monday, 2024-05-06, 15.07.53
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | Regina - Forum | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Lifestyle » Muzika,film,TV » Regina (Eurosong: Regina završila na devetom mjestu)
Regina
fajas43Date: Thursday, 2009-05-21, 21.56.43 | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 75
Awards: 0
Reputation: 1
Status: Offline

Alexander Rybak, predstavnik Norvške s pjesmom Fairytale, ubjedljivi je pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga, koji se održao u Moskvi. da će norvežani pobjediti bilo je jasno faktički već nakon što je glasalo pet, od ukupno 42 države, učesnice Eurosonga.

Naš predstavnik, grupa Regina s pjesmom Bistra voda, zahvaljujući podršci zemalja bivše Jugoslavije, takmičenje je završila na devetom mjestu. Nesporno, rezultat Regine je dobar, no nakon što su danima odgovorni za Eurosong u našoj državi papagajski ponavljali da će naš predstavnik pomrsiti račune mnogima, da vodi na kladionicama, pa čak da će i pobjediti, a što je već postao uobičajen folklor za naše nastupe (sjetiti se Laka prošle godine u Beogradu), definitivno bi trebalo smjeniti osobe koje brinu o nastupima BiH na ovom "takmičenju".

Maksimalan broj od 12 bodova za odličan nastup Regine dali su Hrvatska, Srbija i Crna Gora, Makedonija i Slovenija su dali deset, a Slovačka i Turska po osam bodova. Regina je prikupila na kraju 106 bodova.

Najviše, 12 bodova, također očekivano, BiH je dodjelila Hrvatskoj.

Iako su članovi "Regine" najavljivali pobjedu u Moskvi, šef bh. delegacije Dejan Kukrić istakao je da nisu nezadovoljni plasmanom u top deset zemalja, ali da smo mogli i više te da nas je pomalo iznevjerila dijaspora.

Ipak, frontmen "Regine" nije krio razočaranje.

- Nisu ispunjena naša očekivanja jer smo u Moskvu došli da pobijedimo. Ne bi nas zadovoljilo ni drugo, kao što nije ni deveto - kazao je sinoć nakon velikog finala Aco Čović.

Pjevač Davor Ebner smatra da je "Regina" dala svoj maksimum i da je i deveto mjesto veliki uspjeh.

Iako se ove godine pompezno najavljivalo ponovno uvođenje stručnog žirija, bodovi su se opet dijelili "i po babu i po stričevima" te je i BiH po 12 poena dobila isključivo od susjednih zemalja Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

U finalu se takmičilo 25 zemalja, a glasalo se iz ukupno 42 države. Dakle, i iz onih zemalja koje su ispale u polufinalnih kvalifikacijama.

Nagrada "Marsel Bezenson" kompozitoru "Bistre vode"

Raspoloženje frontmenu "Regine" Aleksandru Čoviću vjerovatno će popraviti nagrada za najbolju kompoziciju Eurosonga "Marsel Bezenson" koju je dobio za "Bistru vodu", a koju on potpisuje.

Ovu nagradu u dva navrata dobio je Željko Joksimović za evrovizijske pjesme "Lane moje" i "Lejla".

 
Forum » Lifestyle » Muzika,film,TV » Regina (Eurosong: Regina završila na devetom mjestu)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz