Sunday, 2024-05-19, 06.41.12
Welcome Guest | RSS
[SEARCH_TITLE]
[SEARCH_FORM]
Main | BiH je trenutno tržište broj jedan u regionu - Forum | Registration | Login
//fajas43.ucoz.net kao i http://kkkprokosovici.ucoz....
Login form
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Društvo » Ekonomija » BiH je trenutno tržište broj jedan u regionu (Da li je ovo možda nova fatamorgana?)
BiH je trenutno tržište broj jedan u regionu
fajas43Date: Sunday, 2009-04-12, 15.16.42 | Message # 1
Admin
Group: Administrators
Messages: 75
Awards: 0
Reputation: 1
Status: Offline
Zbog posljedica rata mnogo je razrušenih zgrada, ali i želje za izgradnjom novih objekata i infrastrukture...

Kompanija BASF otvorila je prošle sedmice u Sarajevu nove prostorije, u sklopu kojih se nalazi i najsavremeniji laboratorij za ispitivanje kvaliteta betona i koji će ujedno biti i regionalni centar za BiH, Kosovo, Crnu Goru i Albaniju.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i direktor Odjela za centralnu Evropu Herbert Frankenštajn (Frankenstein), koji u razgovoru za "Avaz" kaže da se BASF ne boji krize, jer kada se odlučuje na investiranje, ova kompanija razmišlja dugoročno.

- Ako pogledamo BiH, vidjet ćemo, nažalost, zbog posljedica rata još mnogo razrušenih zgrada, ali i želje vaše zemlje za izgradnjom novih objekata i infrastrukture. Tu BASF vidi svoju šansu. Nijedna druga branša nema takvu perspektivu u BiH kao građevinska industrija. BiH je trenutno tržište broj jedan u regionu - kaže Frankenštajn.

Prema njegovim riječima, BASF se nada da će u BiH zauzeti poziciju koju zaslužuje i koju zauzima širom svijeta.

- Svakodnevno povećavamo tržišni udio u BiH te uz nova ulaganja u tehnologiju i ljudske resurse možemo postati lider u ovoj branši. Laboratorij koji smo otvorili u Sarajevu, ali i pokretni laboratoriji kojima izlazimo direktno na gradilišta pružaju mogućnosti koje niko od naših konkurenata u BiH nema - naglašava Frankenštajn.

Predstavništvo BASF-a u BiH trenutno zapošljava deset radnika, a otvaranjem novog laboratorija planirano je dodatno zapošljavanje.

sad tongue
- Buduće investicije ove kompanije u BiH zavise od daljnjeg razvoja krize, ali kao što sam već kazao, BiH je perspektivno tržište i BASF se sigurno neće zadržati na ovom ulaganju, već će povećanjem udjela doći i do novih ulaganja te zapošljavanja većeg broja radnika - kaže Frankenštajn.

Ispunjenje sna

Frankenštajn kaže da se sa Sarajevom prvi put upoznao za vrijeme Olimpijskih igara u glavnom gradu BiH te da ga od tada želi posjetiti.

- Napokon mi se san ispunio i došao sam ovamo. Ovaj grad je predivan i nastojat ću da dođem za nekoliko mjeseci ponovo. Ali, tada ću pokušati dovesti i generalnog direktora BASF-a i pokazati mu ove ljepote - kaže Frankenštajn.

 
Forum » Društvo » Ekonomija » BiH je trenutno tržište broj jedan u regionu (Da li je ovo možda nova fatamorgana?)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz